Tuesday, September 19, 2017

Navodila za lovsko kamero Acorn - MMS/GPRS nastavitev, 3. del


Lovska kamera in MMS NASTAVITVE:
1.  V načinu slikanja, če uporabnik izbere 5 MP resolucijo slike in GPRS način za pošiljanje slike, potem bodo po e-pošti poslane 5MP slike  
2.  V video načinu, če uporabnik izbere 1080p in 720p, video ne bo poslan. Če uporabnik izbere VGA video in 6S dolžino, bo 6s video posnetek poslan po e-pošti, ni možno pošiljanje preko MMS načina
3.  V načinu slikanja in video načinu se lahko pošiljajo le slike. Če uporabnik izbere MMS način, bo poslana QVGA ali VGA slika, kar je odvisno od uporabnikove izbire, ko izbere MMS status. Če uporabnik izbere GPRS način, bo poslana izvirna slika po e-pošti, na primer, če uporabnik izbere 5MP velikost slike, potem bo 5MP slika poslana po e-pošti.
4.  Ko je vklopljena funkcija za več posnetkov, bo poslana zadnja posneta slika.
5.  Po nastavitvi strojne programske opreme za računalnik bo kamera brala menu.cfg. Če uporabnik želi spremeniti mobilno ID in ID e-poštnega naslova, prosimo, da formatirate SD in vhod preko daljinskega upravljalnika.

2. del

Kamera podpira FDD-LTE, WCDMA in GSM omrežje. Ne podpira  CDMA2000 ali CDMA ali TDD-LTE omrežje.

Ta kamera bo samodejno zaznala ime operaterja in trenutno obliko omrežja od  4G, 3G, nato 2G. Ta proces traja več minut. Prepričajte se, da sta na zaslonu kamere vsaj 2 črtici, nato začnite uporabljati mobilno funkcijo.

Če je 2g, uporabite MMS funkcijo.

Če je 3g, uporabite MMS funkcijo ali SMTP funkcijo pri 1.3mp ločljivosti slike.


Če je 4G, uporabite MMS funkcijo ali SMTP funkcijo pri 5mp ločljivosti slike.

Če so na zaslonu kamere 4 črtice pri 4G omrežju, se lahko pošlje 6s VGA video preko SMTP funkcije.



Aplikacije

1.  Sledilna kamera za lov
2. Opazovanje živali ali dogodkov, raziskovanje favne
3.  Opazovanje skladišča/shrambe/kmetijske površine
4.  Varnost doma/lastnine
5.  Vrata kmetije ali dovoz

Dodatki

1.  trak
2.  USB kabel
3.  Navodila za uporabo
5.  GPS antena
6.  4G antena

Prenos posnetkov na računalnik

Priključite mini USB vtič priloženega USB kabla v USB vhod na kameri in USB vtič v prost USB 2.0 vhod vklopljenega računalnika. Ta bo sedaj prepoznal napravo kot ''mass storage''. Ko potrdite to sporočilo kamere z ''OK'', se kamera poveže z računalnikom in vsebina SD/SDHC spominske kartice se bo prikazala kot nov pogon na računalniku. Nato izvedite zahtevane postopke za datoteke.

Čiščenje

Poškodba naprave!
► Da se izognete nepopravljivim poškodbam, zagotovite, da nobena vlaga ne prodre v napravo med čiščenjem.
  Površino naprave očistite z mehko in suho krpo. Za odstranjevanje trdovratnih madežev uporabite običajen komercialen detergent in vodo. Prepričajte se, da v napravo ne pride voda.
  Tesnilo naj bo vedno čisto, tako da vlaga ne pride v napravo in jo poškoduje. Onesnaženje tesnila lahko poslabša zaščito pred prahom in vodo.

Ravnanje in delovanje

V tem poglavju boste prejeli pomembne informacije za ravnanje z in delovanje naprave.


Preklapljati v vklop in izklop, oblikovanje nastavitev



Ko priključite napajalnik, preklopite kamero na položaj ''TEST'', da s pomočjo uporabe gumbov (sledi slika) nastavite nastavitve, opisane na naslednjih straneh. V načinu testiranja so infrardeče led lučke izklopljene. In ko so obrnjene na način testiranja ali vklop, bodo rdeče luči nekaj časa delovale.

Ko končate ali preverite vse nastavitve, preklopite na način vklop, ko je vklopljen način testiranja ali vklop, bodo rdeče luči nekaj časa delovale.


lovska kamera osnovni meni



Pritisnite tipko    , da izberete zgornjo možnost. Pritisnite tipko      , da izberete naslednjo možnost.
Pritisnite tipko   (SHOT), da ročno sprožite zaslonko. Posneta bo slika ali video (odvisno od tipke rdečega načina) in shranjena na SD kartico.
Pritisnite tipko OK za shranjevanje nastavitev menija.
Pritisnite tipko Mode za hiter preklop v način za fotografiranje in video način; ponovno preglejte ali predvajajte sliko ali video; premaknite številko, črko, simbol, ko ponovno nastavljate mobilno ID in e-pošto.
Menu na tipkovnici vam omogoča, da nastavite kamero, da deluje tako, kot želite.

Kako zaključiti parameter s ključi.

1.  Način


Ko izbirate, ali želite posneti slike ali videe v načinu zaznavanja gibanj ali s časovnim zamikom. Pri načinu slika + video kamera najprej posname sliko in nato začne snemati video.
  
lovska kamera osnovni meni casovni zamik

2.  Jezik

Tukaj lahko nastavite angleščino/francoščino/španščino/portugalščino/nizozemščino/tradicionalno kitajščino/ poenostavljeno kitajščino/japonščino kot jezik menija. Če želite dodati nov jezik, se obrnite na proizvajalca.
lovska kamera osnovni meni nastavitev jezika

3.  Velikost slike
Izberite velikost slike: 1.3 MP, 5 MP (predhodno nastavljeno), 8 MP ali 12 MP. Večja je velikost datoteke, bolj podrobna je slika. Vendar pa je največje število slik visoke ločljivosti, ki se jih lahko shrani na spominsko kartico, veliko manjša.
lovska kamera velikost fotografije

4.  Ločljivost videa
Izberite ločljivost zaslona

: 1920 × 1080, 1280 × 720, 640 × 480. Večja je ločljivost, prej bo dosežena meja zmogljivosti spominske kartice.

lovska kamera velikost videa
5.  Datum in čas
Za nastavitev datuma in časa uporabite daljinski upravljalnik. Prikazana bosta na slikah in videih, ki jih kamera posname.
lovska kamera osnovni meni nastavitev datuma

1.  Število posnetkov
Izberite število slik, ki jih želite posneti v enem nizu, ko je kamera vključena v način za slikanje ali kamera + video načinu. Poleg načina fotografiranja z enim posnetkom ''1 slika'', lahko posnamete ''2 sliki'' ali ''3 slike''.
lovska kamera kolicina zajema fotografij


2.  Dolžina videoposnetka
Uporabite gumba gor/dol, da izberete dolžino video posnetka (med 5-30 sekund), ki naj se uporabil, ko je snemanje videa aktivirano. Daljši je izbran čas snemanja, krajši je čas delovanja.
lovska kamera osnovni meni dolžina video posnetka

3.  Interval
Uporabite gumba gor/dol, da izberete najkrajše časovno obdobje (med 3 sekundami in 60 minutami). Med izbranim intervalom kamera ne bo posnela nobenih slik ali videov. To preprečuje, da bi se spominska kartica napolnila s preveliko količino posnetkov istega dogodka. Izbirate lahko med 3 sekundami do 60 minutami.
lovska kamera acorn interval

4.  PIR občutljivost
Za notranja območja in okolja z malo motnjami, kot so veje, ki se premikajo v vetru, izberite ''High''. Izberite ''Medium'' za zunanja območja in okolja z normalno količino motenj in izberite ''Low'' za okolja z visoko stopnjo motenj.
lovska kamera acorn občutljivost snemanja


5.     Žig datuma
Tukaj lahko  izberete, ali želite svoje fotografije shraniti s časovnim žigom. Izberete lahko, ali naj je žig sestavljen iz časa in datuma ali samo datuma.
lovska kamera mms nastavitev datuma


11.     Časovnik
Izberite ''On'', če želite, da naj bo kamera aktivna le med določenimi časovnimi obdobji. V podmeniju lahko izberete začetni in končni čas za PIR način in način časovnega zamika.


lovska kamera acorn 5310 snemanje po urniku

Pritisnite gumba gor/dol, da nastavite uro za začetek aktivne faze. Nato se premaknite na naslednje polje z uporabo desnega gumba. Pritisnite gumba gor/dol, da nastavite minute za začetek aktivne faze.
Nastavitve, ki jih nastavite tukaj, veljajo vsak dan. Kamera ne bo posnela nobenih slih izven aktivne faze. Svojo izbiro potrdite z gumbom OK. Nato pritisnite gumb MENU, da zaprete ta podmeni.

12.     Nastavitev gesla
Izberite ''On'', če želite uporabiti geslo, da zaščitite kamero pred neželenim dostopom. V naslednjem meniju zaslona lahko nastavite 4-mestno kombinacijo:
Pritisnite gumba gor/dol, da izberete prvo številko med 0 in 9.
Nato se premaknite na naslednje polje z uporabo desnega gumba. Pritisnite gumba gor/dol, da izberete drugo številko med 0 in 9. Potrdite svojo izbiro z gumbom OK. Potem pritisnite gumb MENU, da zaprete ta podmeni. Nastavljena kombinacija številk se mora sedaj vnesti vsakič, ko se kamera vklopi v testni način.
Če pozabite kombinacijo številk, dobavitelja prosite za programsko opremo za ponastavitev na tovarniško privzete nastavitve.

lovska kamera BL480L-P nastavitev gesla



13.     Serijska številka
Izberite ''On'', če želite uporabiti serijsko številko za razvrstitev kamere. V naslednjem meniju zaslona lahko uporabite 4-mestno kombinacijo:
Pritisnite gumba gor/dol, da izberete prvo številko med 0 in 9.

Nato se premaknite na naslednje polje z uporabo desnega gumba. Pritisnite gumba gor/dol, da izberete drugo številko med 0 in 9. 

lovska kamera BL480L-P serijska

14.     Časovni zamik
S to funkcijo bo kamera samodejno snemala slike v nastavljivih intervalih. To je uporabno, če želite, na primer, opazovati cvetenje rastlin ali podobno. Ko z gumbom OK potrdite ''On'', lahko nato nastavite želen časovni interval z uporabo menija, ki se pojavi:
lovska kamera BL480L-P časovni zamik

Pritisnite gumba gor/dol, da nastavite uro želenega časovnega intervala. Nato se premaknite na naslednje polje, ''Min'', z uporabo desnega gumba. Pritisnite gumba gor/dol, da nastavite minute želenega časovnega intervala. Nato se premaknite na naslednje polje, ''Sec'', z uporabo desnega gumba. Pritisnite gumba gor/dol, da nastavite sekunde želenega časovnega intervala. Svojo izbiro potrdite z gumbom OK. Nato pritisnite gumb MENU, da zaprete ta podmeni.

15.     Ime organizacije
Privzeta nastavitev je izklopljena. Uporabnik lahko nastavi logotip ali znamko na sliko, ki jo posname kamera
lovska kamera BL480L-P naziv lastnika


16.     SD cikel
Privzeta nastavitev je izklopljena, ko uporabnik vklopi to funkcijo, bodo slike ali videi, ki so bili posneti na začetku, izbrisani. Na primer, slika 1, slika 2, slika 3, video 4, slika 5, slika 6, slika 7, video 8… polna kartica, slika 1 bo izbrisana, nato slika 2, nato slika 3. Upoštevajte, da, če uporabnik nekatere datoteke zaklene, zaklenjene datoteke ne bodo samodejno izbrisane.
lovska kamera BL480L-P nastavitev sd cikla

17.     MMS status
lovska kamera BL480L-P nastavitev mms modula

Izberite VGA=640x480 ali QVGA=320x240, kar določa velikost ločljivosti slike, ki bo poslana uporabniku. 


18.     MMS nastavitve

lovska kamera BL480L-P mms nastavitve



19.     GPRS Status

Izvirne sike pomeni, da, če uporabnik nastavi 12mp, bo posneta 12mp slika poslana po e-pošti, če uporabnik izbere video način z VGA ločljivostjo in dolžino videa pod 6S, bo poslan posnet VGA video.

lovska kamera BL480L-P nastavitev email


20.     GPRS nastavitve
lovska kamera BL480L-P gprs nastavitev

21.     Snemanje zvoka

Vklopite to funkcijo, lahko snemate zvok med snemanjem videa.

lovska kamera BL480L-P snemanje zvoka

22.     Privzete nastavitve
Če izberete element menija ''Yes'' in nato premaknete izbirno vrstico na naslednji poziv na ''OK'' z uporabo / gumba in nato pritisnite gumb OK, bodo vse predhodno sprejete nastavitve kamere, vključno z gesli, izbrisane in obnovljene bodo tovarniške nastavitve.
lovska kamera BL480L-P privzete nastavitve


23.     Formatiranje
Formatiranje spominske kartice bo trajno izbrisalo vse podatke na njej, vključno z zaklenjenimi slikami. Preden uporabite novo spominsko kartico v kameri ali kartico, ki je bila prej uporabljena v drugi napravi, morate najprej formatirati spominsko kartico. Izberite ''Yes'' z gumbom OK in potrdite naslednji poziv z gumbom OK. Proces formatiranja se začne. Medtem ko se kartica formatira, se pojavi sporočilo ''Please wait'' (prosimo počakajte).
lovska kamera BL480L-P formatiranje

24.     Različica
Preverite številko Različice Programske Opreme. To bo proizvajalcu pomagalo najti razlog, ko boste imeli probleme s kamero.

lovska kamera BL480L-P različica

About Miha

life is not dress rehearsal, it game in its time. I like it a lot sometimes down, most time up. I am enjoying gadget, playing around with kids , mostly outdoor, playing computer games with sons,playing lego, drawning, reading book Zero to One.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment