Tuesday, September 19, 2017

Navodila za lovsko kamero, MMS/GPRS nastavitev, 4.del

Kako dokončati parameter s pomočjo strojne programske opreme računalnika.

 


A.  Način
Izberite, če želite, da se slike ali videi posnamejo. V načinu ''photo + video'' kamera najprej posname sliko in nato začne snemati video. Ta način je dostopen za zaznavanje gibanja in način časovnega zamika.
B.  Jezik
Tukaj lahko nastavite angleščino/francoščino/španščino/portugalščino/nizozemščino/italijanščino/ tradicionalno kitajščino/ poenostavljeno kitajščino/japonščino ko jezik menija.
Če želite dodati nov jezik, se obrnite na proizvajalca.
C.  Velikost slike
Izberite velikost slike: 1.3 MP, 5 MP (predhodno nastavljeno), 8 MP ali 12 MP.
Večja je velikost datoteke, bolj podrobna je slika. Vendar pa je maksimalno število slik z visoko ločljivostjo, ki se jih lahko shrani, preden se spominska kartica napolni, veliko manjše.
D.  Velikost videa
Izberite ločljivost zaslona: 1920 × 1080, 1280 × 720, 720 × 480, 640 × 480. Večja je ločljivost, prej bo dosežena meja zmogljivosti spominske kartice.
E.  Dolžina videa
Uporabite gumba gor/dol, da izberete dolžino video posnetka (med 5 in 30 sekund), ki naj se posname, ko je snemanje videa vključeno. Daljši je izbrani čas snemanja, krajši je čas delovanja.
F. Interval
Vnesite minimalno časovno obdobje (med 30 sekundami in 60 minutami), da mora kamera počakati, preden se odzove na poznejše aktiviranje senzorja po začetnem snemanju. Med izbranim intervalom kamera ne bo posnela nobenih slik ali videov. To preprečuje, da bi se spominska kartica napolnila s preveč posnetki istega dogodka. Izbirate lahko med 3 sekundami do 60 minutami.
G. Število posnetkov

Izberite število slik, ki naj se jih posname med nizom, ko lahko kamera fotografira. Poleg načina slikanja enojnih slik slika1, lahko posnamete ''2 sliki'' ali ''3 slike''.
H.  PIR občutljivost
Tu se nastavlja občutljivost glavnega senzorja gibanja. Za notranja območja in okolja z malo motnjami, kot so veje, ki se gibljejo v vetru, izberite ''High''. Izberite ''Medium'' za zunanja področja in okolja z normalno količino motenj, in izberite ''Low'' za okolja z visoko stopnjo motenj.
I.  Žig datuma
Tukaj lahko izberete, ali želite svoje slike shraniti z žigom datuma. Izbirate lahko, ali je žig sestavljen iz časa in datuma ali le datuma.
J.  MMS/GPRS
Prosim, glejte zgoraj navedene nastavitve za MMS/GPRS.
K.  Snemanje zvoka
Vključite funkcijo, lahko snemate zvok med snemanjem videa.
L.  Časovnik
Izberite ''On'', če naj bo kamera aktivna le med določenimi časovnimi obdobji. V meniju zaslona, ki se nato prikaže, lahko nato nastavite začetni in končni čas aktivne faze:






Vnesite uro in minuto začetka/konca aktivne faze. Potrdite svojo izbiro z gumbom ''OK'' in da zaprete ta podmeni.
Nastavitve, ki jih nastavite tukaj, veljajo vsak dan. Kamera ne bo posnela nobenih slik izven aktivne faze.
M.  Nastavitev gesla
Izberite ''On'', če želite uporabiti geslo za zaščito kamere pred neželenim dostopom. V naslednjem podmeniju lahko nastavite 4-mestno kombinacijo:


Potrdite svojo izbiro z gumbom ''OK'' in zaprite ta podmeni.
Nastavljena kombinacija številk bo delovala, ko je kamera v testnem načinu.
Če pozabite kombinacijo številk, se obrnite na dobavitelja za programsko opremo, da jo ponastavite na tovarniško privzete nastavitve.
N.  Serijska številka
Izberite ''On'', če želite uporabiti serijsko številko za prepoznavanje kamere. V naslednjem podmeniju lahko nastavite 4-mestno kombinacijo:



Potrdite svojo izbiro z gumbom ''OK'' in zaprite ta podmeni.
O.  Časovni zamik
S to funkcijo kamera samodejno snema slike v prilagodljivih intervalih. To je uporabno, če želite, na primer, opazovati cvetenje rastlin ali podobno. Ko potrdite ''On'' z gumbom OK, lahko nato nastavite želen časovni interval z uporabo menija, ki se nato pojavi.
Vstavite uro/minuto/sekundo želenega časovnega intervala.
Potrdite svojo izbiro z gumbom ''OK'' in zaprite ta podmeni.


P. Ime organizacije
Privzeta nastavitev je izklopljena. Uporabnik lahko nastavi logotip ali znamko na sliko, ki jo kamera posname.

Potrdite svojo izbiro z gumbom ''OK'' in zaprite ta podmeni.
lovska_kamera_meni_


Q.  MMS / SMPT nastavitve
Izberite svojo državo in operaterja v tem podmeniju, da končate nastavitev MMS(MMS/SMTP/obeh).
1.       Samo MMS funkcija
Izberite SEND: MMS in premaknite mms status na VGA ali QVGA, SMTP status: izključen, nato izpolnite mobilno ID prejemnika, da pošljete MMS sliko iz kamere.
Ko zaključite, pritisnite na gumb ''ok'', da shranite.
Prosimo, upoštevajte: ne glede na uporabnikove nastavitve 12mp, 8mp ali 5mp, bo MMS slika stisnjena v VGA ali QVGA.

2.       Samo SMTP funkcija
Izberite SEND: SMTP in premaknite SMTP status na izvirno sliko ali VGA video, MMS status: izključen, nato izberite ali vnesite strežnik za SMTP.
Priporočamo najprej QQ strežnik in izpolnitev e-pošte prejemnika. Vse ostalo ostane privzeto.
Izvirna slika pomeni, ko uporabnik izbere 5mp ločljivost slike, bo ta slika nato poslana preko e-poštnega strežnika. Ta velikost ne bo spremenjena.
Ko zaključite, pritisnite na gumb ''ok'', da shranite.

lovska_kamera_meni_config6_mms


3.       MMS in SMTP funkcija
Izberite SEND: BOTH, premaknite mms status na VGA ali QVGA in SMTP status na izvirno sliko ali VGA, nato izpolnite mobilno ID prejemnika, da pošljete MMS sliko iz kamere, izberite ali vnesite strežnik za SMTP, QQ strežnik najprej in nato izpolnite prejemnika e-sporočila.
Ko zaključite, pritisnite na gumb ''ok'', da shranite.



R.  Privzeta konfiguracija
Vsi nastavitveni podatki se bodo vrnili na tovarniške nastavitve, ko boste pritisnili na ta ključ.


S.  Naloži datoteko konfiguriranja
Naložite menu.cfg s SD kartice (kar je bilo predhodno ustvarjeno).


U.  Shranite datoteko konfiguriranja
Ko končate z nastavitvami, nato pritisnite ''save to config file'', da shranite podatke na svojo SD kartico. Na vaši SD kartici bo na volj datoteka ''menu.cfg''. Po tem, ko boste vstavili SD kartico v vašo kamero, bo kamera prebrala vse podatke, ki ste jih nastavili. Vnesite meni in potrdite svoje nastavitve.


V. Izhod
Izhod iz sistema.

Kako spremeniti nastavitve brez strojne programske opreme računalnika, po tem, ko je kamera prebrala menu.cfg

Najprej formatirajte SD kartico preko podmenija. Če želi uporabnik spremeniti ločljivost slike iz 5mp na 12mp, uporabite podmeni (obrnite 5mp in 12mp), nato pritisnete 'OK', da shranite spremembe.

Če želi uporabnik spremeniti mobilno ID prejemnika ali e-poštno ID, uporabite gumb 'Mode', ki omogoča hitro spreminjanje številke, črke, simbola, ko ponovno nastavljate mobilno ID in e-pošto. Pritisnite gumb 'OK', da shranite spremembe.

Ključno pomembna stvar je, da izbrišete menu.cfg. Kamera ne bo prebrala novih nastavitev, ko je menu.cfg na kartici, ne glede na to, kaj uporabnik spremeni.

Pogosto zastavljena vprašanja:
A.      Kamera ne zazna majhne živali. Rešitev: Uporabite visoko PIR občutljivost.

B.        Zdi se, da ima kamera veliko počasnejšo sprožilno hitrost.
Rešitev: ko uporabljate privzete nastavitve za preizkušanje hitrosti sprožitve ali jo primerjate z drugimi kamerami, uporabite visoko PIR občutljivost.

C.  Kamera ne more prepoznati SIM kartice
Rešitev: preverite, ali je na SIM kartici PIN koda. Če je tako, izbrišite kodo.


D.      Po vstavitvi SIM kartice ni signalne vrstice
Rešitev: Preverite ali imajo baterije dovolj moči ali ne, ko iščete signalni strežnik, kamera potrebuje veliko moči.


E.      Po nastavitvi menu.cfg in preklopitvi kamere iz OFF na TEST način, ni prejemanja slik
Rešitev: Kamero najprej preklopite iz OFF na TEST način, potem bo kamera brala menu.cfg, po tem, ko prepozna SIM kartico in dobi signalno vrstico in operaterja, nato preklopite na ON način.
About Miha

life is not dress rehearsal, it game in its time. I like it a lot sometimes down, most time up. I am enjoying gadget, playing around with kids , mostly outdoor, playing computer games with sons,playing lego, drawning, reading book Zero to One.

You Might Also Like

0 comments:

Post a Comment